top of page

1. treinreis

zoveel dwarsliggers, zoveel vragen. waar gaat het heen? vanaf welk moment  ben je niet meer aan het vertrekken, maar bezig met aankomen? wie heeft de sporen uitgezet, wie is de machinist?

 

2. hé hallo

een leven lang blijft het boeien: liefde!iets van de ziel? nee, pure chemie!  noodzaak? nee, juist niet!  of toch?...
 

3. niet in het volle licht

tegeltjeswijsheden passeren soms op onvermoede momenten: “wat ontkiemen wil ontkiemt niet in het licht, maar bij de gratie van het duister”
daar zit een liedje in, dacht ik zo.

 

4. dichter bij de zon

liefdesliedjes hoeven geen betoog

 

5. onverstoorbaar

Ik begon me ooit te storen aan de stroom van file-berichten, weersvoorspellingen en aandelenkoersen. m’n hoofd voelt prettiger als ik zelf het deuntje fluit.                          

 

6. aardlagen

als  na de zoveelste crisis, ruzie, valpartij of onverwachte nachtmerrie  het besef weer komt dat dat allemaal gewoon gebeurt, houdt het dan niet op? nee er begint gewoon een nieuw universum en daar gaan we weer…

7. wacht niet

een groot gezin, drukke baan, nevenactiviteiten en een gemankeerde schakelkast tussen de hersenhelften. Ik had in een andere film moeten spelen. Een vriend vraagt: heb je een keer tijd voor me? Ik zeg: wacht niet tot ik tijd heb, vroeg en laat, de tijd komt terug als jij weer voor me staat!

 

8. geen afscheid

er blijft iets haken na het vertrek, mijn hart staart wezenloos naar buiten…

 

9. strandliefde

met 3 vrienden en een baby op kerstavond naar het strand. regen, kampvuur, dekzeil, branding, duinen. een lied valt uit de hemel.

 

10. vreemd geluk

Een verpleeghuis-gang. ik zie haar voor me. een eenzame gestalte. zelfs het geheugen heeft haar verlaten. plotseling ziet zij hem aan.

 

11. ze fluistert

trots zwijgende muren van wat mijn woning moet zijn. na enkele maanden begint het huis tegen me te praten.

 

12. dreams and stars

Ik fiets op een vroege, zonnige ochtend in een straat, overdekt met bloesem. geluk kan niet op. dan een flits: volgende week is dit weg!   Kies ik er nou voor om blij te zijn of teleurgesteld?

 

13. purper en goud

na de shock: de horizon is hopeloos ver weg, het verdwijnpunt verrassend dichtbij. Nu komt het er op aan.

bottom of page